logical

Top Page  |  Lists  |  User Login

logical
  • Andrei Gheorghe, 34
  • Bucureşti, România
  • Work: Infineon Technologies
  • School: Fac. de Electronică şi Telecomunicaţii

 

Total Page Views

109,637

RECENT COMMENTS

July 17, 2020 - 21:16

inexprimabil

True (I guess...) E drept ca nici tu nu te-ai omorat cu postatul, iar la filme ...

posted on 2017 vs. 2020


July 8, 2020 - 11:46

Relu

Statea mai bine laptop-ul pe o lada de bere, se ventila corespunzator!

posted on blogging rig


July 1, 2020 - 00:01

logical

păi au trecut 9 ani doar de când ai comentat ultima dată aici :)

posted on 2017 vs. 2020


June 28, 2020 - 19:31

inexprimabil

Las ca se poate mai rau, eu am asteptat 30 de ani sa-i vad pe Liverpool campioni...

posted on 2017 vs. 2020


June 21, 2020 - 23:39

Specter

Băh, da' te cocârjează rău workout-ul dacă-ţi pică faţa atât de jos...

posted on jurnal de carantină


June 21, 2020 - 23:32

logical

e mişto fără chiloţi la blogging rig, da... recent am început să facem workout...

posted on jurnal de carantină


June 21, 2020 - 23:29

logical

păi nu se vede toată baia în poza asta, ghiveta e undeva în spate pe dreapta... ...

posted on blogging rig


June 21, 2020 - 16:41

Specter

Acum, o lună mai târziu, înţeleg în sfârşit cum ţi-ai organizat timpul mai efici...

posted on jurnal de carantină


June 21, 2020 - 16:34

Specter

Presupun că tot ăsta e decorul şi pentru schimbul nostru de mailuri de mai devre...

posted on blogging rig


April 20, 2020 - 17:47

logical

era o mătuşă, evident, dar am zis că e prea amuzant să nu corectez commentul...

posted on doo oo


April 20, 2020 - 17:46

logical

mama, sor-mea, mama claudiei, sora claudiei, un unchi şi o mătură...

posted on doo oo


April 20, 2020 - 12:49

Specter

Ţi-a mai zis şi altcineva să nu le mănânci?

posted on doo oo


April 20, 2020 - 12:48

Specter

Zici că s-au dus la băieţi să le pună FTL-uri de la dezmembrări fiindcă nu aveau...

posted on bsg în 69 de bucăţi


March 1, 2020 - 23:34

logical

excelent meme-ul cu master of coin... o să pun şi eu postul cu meme-urile...

posted on king plictiseală maximă, first of his name


February 27, 2020 - 00:50

Specter

Bă, trebuia să comentez mai devreme, dar măcar am făcut-o înainte să scrii postu...

posted on king plictiseală maximă, first of his name


January 26, 2020 - 21:08

Specter

Apropo, una din miştocărelile care se consumau la cald pe lângă serial: https://...

posted on mad queen daenerys


January 26, 2020 - 19:29

Specter

Ai dreptate, Cleganebowl-ul a fost în episodul 5. La asta mă refeream. Dar Jaime...

posted on mad queen daenerys


January 26, 2020 - 14:58

logical

mi-am dat seama că putea foarte bine şi episodul ăsta să se numească Breaking Ba...

posted on mad queen daenerys


January 26, 2020 - 00:50

Specter

Normal că a fost cu intenţie... I guess you can say I'm on fire :D

posted on the long night


January 25, 2020 - 15:28

logical

imediat le dau foc cu episodul 5... presupun că a fost cu intenţie pun-ul, foart...

posted on the long night

   "Burn Bucharest, Burn You Fucking Maniacs" [Lake Of Tears, 11 Martie 2006]

absolut fabulos
absolut fabulos

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să someze public Antena 3, pentru emisiunea "În gura presei", în care moderatorul Mircea Badea a folosit un "limbaj injurios", şi să transmită o scrisoare de avertizare postului Antena 1, care a difuzat în reluare aceeaşi emisiune.

CNA a analizat, în şedinţa de marţi, ediţiile din perioada 14 – 17 octombrie şi cea din 19 octombrie ale emisiunii "În gura presei", la care s-au înregistrat mai multe reclamaţii, potrivit Consiliului.

După mai multe discuţii pe marginea emisiunii, membrii CNA au decis, cu şapte voturi pentru şi unul împotrivă (Cristina Trepcea), să someze public postul Antena 3, pentru încălcarea art. 42, alin. 4 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "(4) Realizatorii emisiunilor au obligaţia să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă împotriva altor persoane".

Totodată, CNA a decis să trimită o scrisoare de avertizare televiziunii Antena 1, care a difuzat în reluare ediţiile emisiunii "În gura presei", pentru care postul Antena 3 a fost somat public. Scrisoarea de avertizare a fost transmisă pentru că, în opinia membrilor Consiliului, Antena 1 a încălcat legislaţia audiovizuală privind protecţia copilului.

În plus, la propunerea lui Constantin Duţu, CNA a decis să-l invite pe Sorin Oancea, vicepreşedinte Antena 1 şi director general Antena 3, la discuţii.

În ediţia din 19 noiembrie a emisiunii "În gura presei", potrivit Departamentului monitorizare al CNA, Mircea Badea a comentat campania electorală, folosind termeni precum "porcăria asta", "prosteală naţională" şi "şmenozeală". Badea a vorbit şi despre textele scrise de Gabriel Liiceanu, făcând următorul comentariu: "Se dă cu cremă pe corp. Nu e minunat? Nu mai mâncaţi trei zile, nu? Zece zile? (...) Nu vă supăraţi, dl. Liiceanu, da’ pipi când faceţi, faceţi pipi... o dată, aveţi probleme cu prostata?".

"Problema pe care am pus-o a fost aceea a limbajului şi a modului în care domnul Badea a comentat sistemul electoral. Vrem nu vrem, avem alegeri democratice în România", a spus Ioan Onisei, membru al CNA. "Aceste emisiuni conţin o categorie de limbaj interzisă de Cod (Codul de reglementare al conţinutului audiovizual, n.r.). Nu am nimic împotriva acestei emisiuni, nu am nimic împotriva tipului acestuia de emisiuni, cunosc ce înseamnă pamflet", a spus Onisei.

"Badea poate să creadă despre sistemul ăsta că este prost. E dreptul lui să creadă asta şi să o şi comunice", a precizat Răsvan Popescu, preşedintele CNA.

"Cel puţin în privinţa comentariilor la domnul Liiceanu, mi se par nişte comentarii normale pentru o persoană care citeşte o carte de asemenea natură. Să spui tu cu ce creme te dai, pe ce parte, cu ce parfumuri te dai....", a spus Grigore Zanc.

Tot în şedinţa de marţi, CNA a analizat şi o reclamaţia la emisiunea "În gura presei" din 14 octombrie, în care Mircea Badea a citit informaţii postate de Dragoş Sebastian Bârgău pe blogul personal. Bârgau spunea pe blog că s-ar muta în Austria, întrucât acolo are voie să consume bere în timp ce se află la volan, pe blogul acestuia fiind postată şi o fotografie, care-l prezintă bând dintr-o sticlă în timp ce se află la volan, potrivit Departamentului monitorizare al CNA. În emisiune, Mircea Badea a spus despre blogger că este "cretin sinistru", "dobitoc purulent", "bou", "gibon cretinoid". Badea nu a precizat identitatea bloggerului.

În plângerea formulată către CNA, Dragoş Sebastian Bârgău, spune că: "Mircea Badea a folosit un limbaj calomnios împotriva mea pe baza unei fotografii luate de pe blogul meu personal, încălcând astfel şi drepturile de autor (care sunt specificate pe pagină (....)). Prin afirmaţiile lui Mircea Badea am fost profund jignit (în unele emisiuni chiar m-a înjurat mascat de mama), mai ales pentru că nu a citat sursa şi faptul că, în al doilea comentariu la acel articol, am specificat că în acea sticlă era apă şi nu bere".

"Omul ăsta a fost jignit, i s-a dat imaginea, dar dacă e pe blog, nu e în domeniul public?", a spus Christian Mititelu. "El se plânge, dar el însuşi şi-a pus acea poză pe blog. Ironiile lui Badea se adresează unei subcategorii", a spus Christian Mititelu.

"Poţi tu să mergi şi să bei la volan? Nu este un motiv de făcut mişto de un asemenea om?", a precizat şi Gabriel Zanc.

Pe de altă parte, Ioan Onisei a spus că, într-o singură emisiune, Micea Badea "are cel puţin de zece ori insulte la adresa acestui om".

CNA a analizat în şedinţa de marţi şi o plângere a Institutului pentru Politici Publice (IPP), cu privire la emisiunea "În gura presei" din 15 octombrie. Potrivit Institutului, Mircea Badea "supune minoritatea romă unui tratament injust prin inovarea ei în contextul afirmaţiilor despre atentatul de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite". IPP face referire la un comentariu al lui Badea, care în respectiva emisiune, a vorbit despre Revoluţia din 1989, făcând referire şi la atentatele din 11 septembrie 2001 din SUA: "Aţi văzut atentatele de la 11 septembrie, există o carte despre atentate. Versiunea oficială, adică doi ţigani cu două catere au dat jos turnurile, care s-au dat jos pentru că s-a topit structura de metal. Deci ceva penibil. Varianta oficială e penibilă, dar există".

Astfel, IPP a cerut preşedintelui CNA să dispună "măsurile care se impun pentru a promova respectul pentru drepturile omului în emisiunile de televiziune din România".

"Termenul de ţigani e un termen mult mai larg. Este, după părerea mea, descrierea unui comportament, care nu are nicio legătură cu rasa. Dacă spui “nu te mai ţigăni pentru trei lei” (...) e un fel de a vorbi", a spus Christian Mititelu, membru al CNA.

"Nu este vorba despre romi sau ţigani, care ar fi acţionat acolo. El spune că doi ţigani s-au dus şi au tăiat acolo şi au căzut blocurile. E o expresie generică. Asta înseamnă că eu am jignit etnia romă sau romii din România?", a spus şi Grigore Zanc. El a susţinut că Mircea Badea "bagatelizează puţin treaba", arabii fiind "mai tuciurii".

Totuşi, Attila Szasz, un alt membru al Consiliului, nu a fost de acord cu Mititelu şi cu Zanc. "Nu sunt de acord. Nu mi se pare normal", a spus el. "De ce a zis doi ţigani şi nu a zis doi nemţi?", a spus, spre exemplificare, Attila Szasz.

"Este o stereotipie", a spus Gelu Trandafir, făcând referire la cuvântul "ţigan". [Mediafax]

Tags: none

Thursday November 27, 2008 - 21:53pm (EEST)

Compose a comment for this post

Limit 65535 characters.No HTML, please.

Notify me of followup comments via e-mail

SEARCH

  •  

ARCHIVE

Valid HTML 4.01 Transitional