logical

Top Page  |  Lists  |  User Login

logical
  • Andrei Gheorghe, 38
  • Bucureşti, România
  • Work: Infineon Technologies
  • School: Fac. de Electronică şi Telecomunicaţii

 

Total Page Views

182,055

RECENT COMMENTS

November 25, 2022 - 20:20

Adi

Cine mai explică acum că dacă nu egalau ecuadorienii, "olandejii" conduceau in c...

posted on “dacă nu egalau englezii, danezii ar fi condus în continuare”


June 20, 2022 - 20:18

Cătălina

Nişte angajaţi ai Urban Serv sunt foarte mândri de ei şi în ziua de astăzi pentr...

posted on mud


May 24, 2022 - 14:33

logical

există şi nişte bonus pack-uri în joc, dacă faci nişte achievementuri primeşti u...

posted on mai rapid ca rapidu


May 24, 2022 - 14:31

logical

regula de cinci secunde a devenit mult mai periculoasă de când cu pandemia... nu...

posted on curcubeie pe asfalt


May 24, 2022 - 14:27

logical

şi ca fun fact, nici măcar nu este primul chirurg din echipa Rapidului... am avu...

posted on te apără de goluri şi cardiace


May 24, 2022 - 14:25

logical

eu merg aproape sigur pe varianta b. pentru că e destul de uşor să verifici că a...

posted on achtung: se fură motoare maro cu jojă neagră


May 23, 2022 - 21:17

Specter

Am văzut şi eu trailerul mai demult. Chiar mă întrebam dacă au plătit redevenţă ...

posted on mai rapid ca rapidu


May 23, 2022 - 21:12

Specter

Toate ca toate, dar eu fără cartofi prăjiţi nu-mi fac transplant!

posted on 1+1 gratuit: Organe


May 23, 2022 - 21:09

Specter

Eh, când cei mai tineri fani ai Rapidului se apropie de 40 de ani, or fi zis şi ...

posted on te apără de goluri şi cardiace


May 23, 2022 - 21:05

Specter

Sunt două variante aici: a. Ei nici nu s-au gândit dacă o să meargă maşina aia ...

posted on achtung: se fură motoare maro cu jojă neagră


May 23, 2022 - 20:54

Specter

Oare regula de cinci secunde se aplică şi la compresor?

posted on curcubeie pe asfalt


April 2, 2022 - 13:48

logical

pare că nu...

posted on de la student la senior staff engineer


April 1, 2022 - 10:30

Adi

La multi ani? Mai primeşti ceva anul ăsta?

posted on de la student la senior staff engineer


February 22, 2022 - 12:18

Specter

Măcar nu au fost 18...

posted on i-a luminat farul


February 10, 2022 - 11:54

Specter

Scrie chiar de două ori! Oare a uitat că a scris prima oară, sau chiar l-a mai c...

posted on certitudinea marilor împliniri

   "Burn Bucharest, Burn You Fucking Maniacs" [Lake Of Tears, 11 Martie 2006]

“nu plecaţi fără mine... casting...”
“nu plecați fără mine… casting…”

Nuntă în Basarabia

genial...

putea fi atât de prost... dar n-a fost... indiferent ce lipseşte sau e aiurea în film, personajele îl fac genial...

unchi-su lui e absolut fabulos...

şi statuia lu’ ştefan cel mare şi sfânt, uşa care se deschidea în afară, pompierii cu macaraua, tipele venite la casting, ăla care filma şi cânta la pian :D:D, ta-su ei cu poeziile lui absolut cretine, unchi-su ei cu trompeta  şi unchi-su lui cu camera de filmat şi mărunţişu de la nuntă pierdut la ruleta rusească :D

vlad: “ce notă ai la română ?”
ana: “opt”
vlad: “şi la rusă ?”
ana: “tot opt”
vlad: “da zece ai la ceva ?”
ana: “da”
vlad: “la ce ?”
ana: “la engleză”

trebuie văzut...

nota 9.25

Tags: ,

Wednesday September 29, 2010 - 23:59pm (EEST)

Comments

(22 total) Post a Comment
iulia

hai sa fie si aici un comment :) stii care-i problema acum cu notele si recomandarile tale de filme? ca nu stiu in care sa am incredere si in care nu. citesc postul asta si tot nu stiu daca vreau sa merg la film. daca l-as fi vazut as fi putut sa te contrazic sau sa iti dau dreptate, dar pentru ca nu l-am vazut mi-e complet indiferent ca ai scris tu despre el deci din punctul meu de vedere postul tau e inutil. ceea ce mi se pare cam trist.

Friday October 1, 2010 - 14:17pm (EEST) Comment Link

Specter

Hai să comentez şi eu ceva, măcar ca să te hotărăşti dacă vrei sau nu să vezi filmul.

Eu l-aş recomanda în primul rând pentru că a fost o surpriză plăcută. Cum sunt eu mai cinic şi chitros de fel, credeam că cel mai probabil o să fie o porcărioară (spre deosebire de “o mare porcărie”, aşa cum filme ca “Poliţist adjectiv”, “Eu când vreau să fluier fluier” şi “Marţi după Crăciun” demonstrează că sunt încă din trailer, ca să te scutească să mergi la cinema), dar până la urmă m-am simţit foarte bine la el. A nu se înţelege că e foarte inteligent, doar că e plăcut, relaxant şi simpatic.

Ca orice film românesc, inclusiv preferatele mele (Filantropica, etc.), e un film de momente, în a căror intimitate regizorul se aruncă pretinzând publicului să cunoască mai multe detalii despre personaje şi cadru decât ar fi elegant sau posibil. De exemplu, când principalul protagonist masculin din filmul ăsta spune pe la început că pentru el mă-sa e mai importantă decât iubita şi bagheta decât amândouă, ar fi fost important să ştiu că e dirijor (deşi poate că s-a spus şi n-am fost eu atent), eu m-am gândit la o baghetă de pâine şi nu prea am înţeles faza. Din fericire, când începe o voce ca din Planeta Moldova să enumere monumentele din Chişinău dintr-un autobuz comunist prin care se rostogoleşte o sticlă goală de vodkă şi unchiul mireului filmează curviştine şi împarte cărţi de vizită promiţând vize pentru Europa, începi să devii recunoscător pentru umorul atât de intens personalizat, iar când poetul naţionalist al Basarabiei recită cu gravitate un poem nesfârşit de descriptiv scris cu ocazia morţii câinelui Otto (Atenţie, spoiler! Moare Otto – the dog) a cărui poză tronează încruntată în fundal, ca portretul soţului ăleia din The Ladykillers, eu mă declar cucerit complet.

Evident, există momente în care e tratată dilema geopolitică a Basarabiei, cu românii şi ruşii din ea şi din afara ei, dar din punctul meu de vedere aproape toate sunt foarte inteligent şi non-propagandistic făcute şi nici nu fură, nici nu sunt paralele cu restul filmului (aia cu fetiţa şi notele ei nu e neapărat cel mai bun exemplu). Cam fiecare personaj are opinia lui, care se potriveşte foarte bine cu cine este şi de unde vine. Din punctul ăsta de vedere totul se îmbină frumos.

Un punct slab ar fi că personajele principale sunt cam infantile – ipotetic au terminat o facultate, ce-i drept, de muzică, dar se comportă de multe ori ca nişte liceeni, aş zice în mai mare măsură decât ar fi fost nevoie pentru a justifica anumite situaţii din film şi aş înclina să dau vina pe o tendinţă excesivă de a dramatiza din partea scenaristului/regizorului – dar poate că sunt eu prea inteligent şi cer prea multe de la o relaţie fictivă.
Sigur, astea sunt numai mofturile unui perfecţionist, le menţionez doar ca idee… Filmul se vrea doar o comedie romantică uşoară cu tipic basarabean, şi asta îi iese foarte bine. Eu zic să-l vezi, în perioada asta oricum nu prea sunt alternative, nici măcar printre filmele străine.



Zilele trecute i-am zis şi eu stăpânului de blog că a pus note cam aiurea în ultima vreme, trebuia să spună Urania la horoscop că luna asta leii critică logica lu’ Gheorghe :D

Friday October 1, 2010 - 16:15pm (EEST) Comment Link

îţi ia mai puţin să vezi filmul decât să citeşti commentul...

Friday October 1, 2010 - 21:06pm (EEST) Comment Link

iulia

Problema mea e ca am emoţii când e vorba de umorul din filmele româneşti. Se pare că e greu, greu, dar greu de tot să faci un film amuzant, fără să foloseşti nişte personaje absolut cretine, sau situaţii penibile, sau glume porcoase sau scene aşa-zis dramatice în care unii se înjură ca la uşa cortului (că doar asta se înţelege prin realism la noi, scene din alea filmate ca să-ţi intre bine în ochi toate detaliile, cu oameni cică normali care se înjură pe diverse motive, de iţi vine să râzi numai pentru că te gândeşti că ai mai dat şi bani pe bilet ca să te uiţi la asta), sau nelipsitele personaje "comice": prostituate, cerşetori, ţigani. Si majoritatea filmelor româneşti sunt aşa, deci dacă aud de unul că e comedie îmi vine să fug. Sau alte filme "amuzante" sunt pe placa cealaltă - pline de "românisme": ceauşescu, moştenirea comunistă, ţărani de diverse feluri, gen "Amintiri din epoca de aur", de care iarăşi sunt sătulă rău.

Un motiv pentru care "Marţi după Crăciun" (pe care tu evident nu l-ai văzut pentru că, nu-i aşa, ai dedus din trailer că e o porcărie, iar andrei a dedus acelaşi lucru după poster - care culmea că era aproape identic cu tricoul lui) e de apreciat este că are un pic de stil - absolut nimic despre comunism, cu nişte oameni care trăiesc în 2010 nu în 1980, educaţi, care se ceartă ca nişte oameni educaţi nu ca ţiganii. Că în schimb i se aplică atât de bine ce am scris despre scenele băgate în ochi, sau despre realism, sau că în afară de stil altceva nu prea are, e altă poveste :)

Si da, discuţia asta a luat mai mult timp decât mi-ar fi luat să văd filmul, dar e mai interesant aşa :) Plus ca aşa am putut să explic puţin de ce sunt atât de sceptică când vine vorba de filme româneşti în general, şi de umorul din ele în particular.

Saturday October 2, 2010 - 17:53pm (EEST) Comment Link

păi atunci problema ta era rezolvată din start... nu e film românesc, e moldovenesc :D

Saturday October 2, 2010 - 18:16pm (EEST) Comment Link

iulia

e coproductie romano-moldo-luxemburgheza... ma bucur ca macar nu ai zis ca e film luxemburghez :D iar regizorul e roman get-beget, oltean chiar... ceea ce din punctul meu de vedere face filmul sa fie si el romanesc get-beget :D

Saturday October 2, 2010 - 20:51pm (EEST) Comment Link

Specter

Trailerul de la Marţi după Crăciun chiar este o mare!!! porcărie :D Sunt nişte scene scoase din context şi înşirate pe o melodiuţă tembelă. Nu ştiu ce stil spui tu că are. Am observat că merge pe ideea “hai să fim interesanţi şi să filmăm scene banale din viaţa de zi cu zi a personajelor”, dar scenele alea (puţinele pe care le-am văzut) sunt mai artificiale ca Alice in Wonderland. Replicile sunt absolut mizerabile, cred că şi dacă mă postez un minut jumate în mijlocul Oborului aud chestii mai inteligente. Ce dialog pot spera eu să văd în film când în mijlocul trailerului nu ai nimic mai bun de pus decât baba aia care zice, citez, “Noi în general avem altă idee despre lucrurile-ăstea, să nu vă supăraţi…”? Probabil era şi un deci înainte, dar l-au tăiat ca să-l vedem în film.

Cred că eşti prea dură cu comedia românească, o spun mai ales pentru că, din punctul meu de vedere, în afară de comedie cinematografia românească nu prea are nimic de arătat. Dacă e să fim politically correct tot timpul, n-o să mai râdem la nimic. Şi nu cred că un xenofob ar râde la comedii cu ţigani, ăla s-ar supăra ca nu râdem mai mult de români (sau l-ar face pe Caragiale fanariot şi ar zice că ar trebui să ne fie ruşine să citim opera unui grec care făcea mişto de poporul nostru!) :D De “artă” despre comunism sunt şi eu sătul în principiu, dar nu-i dau cu piciorul dacă e bine făcută (ok, eu am şi avantajul că am evitat-o până destul de târziu, ca un ignorant ce sunt).

Saturday October 2, 2010 - 21:10pm (EEST) Comment Link

Specter

Iulia, daca esti oltean esti mai roman ca ceilalti? :D De unde deducem ca pe Olt se duce Romania...

Saturday October 2, 2010 - 21:19pm (EEST) Comment Link

iulia

Scuza-ma dar n-ai inteles ce am spus. Ideea “hai să fim interesanţi şi să filmăm scene banale din viaţa de zi cu zi a personajelor” e exact ce inteleg eu prin realism, si daca citeai cu atentie vedeai ca exact de asta ma plangeam. Nu mai vorbi de replici mizerabile dintr-un film pe care nu l-ai vazut ca te faci de ras :). Iar ce stil spun eu ca are este exact ce am explicat mai sus, mai citeste o data :)

Da, sigur ca tu crezi ca sunt prea dura cu comedia romaneasca, nici nu ma asteptam sa zici altceva. Pentru ca si tu si andrei gustati genul ala de umor care pe mine ma scoate din minti de nu stiu cum sa inchid mai repede fereastra. Si fereasca sfantul sa zic ca trebuie sa fim politically correct, de unde ai scos-o pe asta? dar cate filme poti sa vezi care sunt facute dupa acelasi tipar, cu aceleasi tipuri de personaje, aceleasi situatii si aceleasi glume rasuflate? si ce incercam eu sa aflu era tocmai daca si filmul asta e la fel sau nu :)

Saturday October 2, 2010 - 21:28pm (EEST) Comment Link

iulia

ma, tu incerci sa te perfectionezi in arta de a imi reinterpreta mie cuvintele? :) am vrut sa zic ca nu numai ca e roman, dar e oltean ceea ce e mult mai amuzant decat daca era dobrogean :)

Saturday October 2, 2010 - 21:31pm (EEST) Comment Link

Specter

Pe mine nu ma deranjeaza sa ma fac de ras every now and then :D Si ma confuzeaza putin faptul ca ii iei atat de acerb apararea la Marti dupa Craciun. Ce anume ti-a placut atat de mult la el? Sau vrei sa nu mai judec un film dupa trailer din principiu, indiferent cat de prost ar fi asta? :D

Ceea ce am vrut eu sa descriu nu e realism ci "mundaneness". Nu puteam sa spun realism ca devenea oximoron cuplat cu artificialitatea :D De exemplu, era o scena in care ea il tunde pe el in fata oglinzii din baie; in mod normal nu ai pune asa ceva intr-un film, e prea intim si prea banal. Aici scena exista, probabil cu un motiv, dar din pacate sunt anumite detalii care o submineaza, o fac sa para ireala - el e in curul gol, ceea ce e gratuit si evident hotarat de regizor ca sa faca scena mai interesanta si, mai ales, el sta in picioare cu toate ca ea e mai scunda decat el. Daca l-ar tunde pe bune intr-un decor intim si banal, ar trebui ca el sa stea jos, ca sa vada femeia ce face, si eventual sa se acopere cu ceva ca sa nu-i intre (si mai mult) par in cur. E logic, iar scena e Fail :D La fel si aia cu tipa care il mangaie pe obraz cu piciorul. Eu inteleg ca actrita poate s-o faca, dar personajul ei e dentist (parca), nu balerina.

Saturday October 2, 2010 - 21:47pm (EEST) Comment Link

Specter

Daca era dobrogean era mai aproape de Moldova... si avea gusturi mai bune :D

Saturday October 2, 2010 - 21:48pm (EEST) Comment Link

Specter

Ah, si am uitat sa adaug ca mie imi plac multe genuri de umor, de la Ali G la Dexter :D Chiar ieri ii spuneam lui Andrei cat de mult am ras la Grizzly Man, asta s-ar putea sa ti se para mai socant decat rasul la comedii romanesti :P

Saturday October 2, 2010 - 21:58pm (EEST) Comment Link

auzi cum scrie... "lui Andrei"...

Saturday October 2, 2010 - 22:22pm (EEST) Comment Link

iulia

Nu mi-a placut atat de mult "marti dupa craciun", m-a lasat :| si nu cred ca se intelegea ca mi-a placut din ce am scris despre el. Ziceam doar ca am apreciat niste lucruri la el. Si da, am o chestie din principiu cu cat de repede judeci lucrurile, dar n-as putea sa zic ca eu nu fac la fel :)

Mi se pare genial ca zici de scena aia cu tunsul din baie, exact asta am spus si eu despre ea, ca e gratuita din cauza ca el e in fundul gol. La faptul ca el e mult mai inalt ca ea nu m-am gandit. In schimb chestia cu piciorul pe obraz nu mi se pare deplasata :p

Saturday October 2, 2010 - 22:23pm (EEST) Comment Link

Specter

Aş fi zis ăstuia, dar scrisesem prea mult ca să mai ştie la cine mă refer :D

Iulia, dacă mă lasă :| am dedus corect, nu mă duc să-l văd :D Mai rău de atât nu se poate… Şi am exagerat puţin la scena cu piciorul :P Nu a fost încercată pe mine, dar n-aş exclude riscul de a primi un şutuleţ în falcă la o aşa demonstraţie de tandreţe.

Saturday October 2, 2010 - 22:28pm (EEST) Comment Link

iulia

la şutuleţ te gandesti tu? eu m-as gandi la mirosuri... plus ca pielea de pe talpa piciorului nu e neaparat cea mai fina cu putinta :)
cred ca andrei se referea la faptul ca i-ai scris numele cu litera mare...

Saturday October 2, 2010 - 23:20pm (EEST) Comment Link

nu, Andrei se scrie cu literă mare, dar nu se scrie... nu cred că mi-a mai scris vreodată sau rostit vreodată numele ăsta... el adică...

Saturday October 2, 2010 - 23:24pm (EEST) Comment Link

Specter

Iti spun Andrei cand fac referinta la tine in fata unor femei care iti spun Andrei, dupa cum a ramas obiceiul in urma iesirilor de la sfarsitul liceului, bă.

Si nu am mers atat de departe incat sa ma gandesc la mirosuri, am presupus ca nu e cazul din moment ce lui parea sa-i placa atat de mult. De ce ar fi mirosit talpa balerinei mai putin decat a dentistei? :D

Apropo bă, diminutivelul era o referinta la un alt diminutiv la care am ras in ultima vreme, posibil din filmul asta. Mai stii care era? Ca eu nu-mi mai aduc aminte :D

Sunday October 3, 2010 - 00:05am (EEST) Comment Link

nici mie nu-mi vine în minte acum

Sunday October 3, 2010 - 00:07am (EEST) Comment Link

şi după felul în care comentaţi atâta scena aia cu piciorul e clar că n-aţi văzut nici un filmuleţ cu "foot fetish"... asta ar fi o nimica toată...

Sunday October 3, 2010 - 00:10am (EEST) Comment Link

Specter

Sunt atâtea alte fetişuri de încercat până ajungi acolo… Mai că toate.

Sunday October 3, 2010 - 00:12am (EEST) Comment Link

Compose a comment for this post

Limit 65535 characters.No HTML, please.

Notify me of followup comments via e-mail

SEARCH
ARCHIVE

Valid HTML 4.01 Transitional